skip to Main Content
070 - 750 83 60 info@codexlegal.nl

Codex Legal Notarissen Den Haag | JacquesHet notariaat is people’s business, een persoonlijke klik tussen notaris en cliënt is essentieel voor een succesvolle dienstverlening. Notarissen zijn vertrouwenspersonen, die weten te binden en te verbinden waar nodig is en durven te ontvlechten of te scheiden waar dat onvermijdelijk is. Een zorgvuldig, haast ambachtelijk proces. Vanzelfsprekend houden wij waarden en normen hoog. Beroepsethiek is bij Codex Legal Notarissen Den Haag geen holle frase, maar een principe.

Onze cliënten weten dat en waarderen dat. Zowel beursgenoteerde ondernemingen als DGA’s mogen we om die reden tot onze clientèle rekenen, die verder een dankbare groep particuliere relaties omvat. Onze cliënten blijken onze beste ambassadeurs: ruim 40 procent van onze nieuwe relaties heeft via mond-op-mond reclame de weg naar ons kantoor weten te vinden.

Jacques Buiteman (1967) wist al rond zijn 14e dat hij notaris wilde worden. Na afronding van het VWO koos hij voor de rechtenstudie (notariële richting). In 1990 begon hij op een kleine Haagse stadspraktijk. Door ambitie gedreven maakte hij reeds anderhalf jaar later de overstap naar een groter gecombineerd advocaten- en notarissenkantoor (Barents Krans advocaten notarissen) in Den Haag.

In de jaren 1995 en 1996 heeft Jacques gewerkt bij het Utrechtse kantoor Derks Star Busmann Hanotiau, één van de toen ‘big six’ advocaten -en notariskantoren, alwaar hij als kandidaat-notaris werkzaam was binnen de praktijkgroep commercieel vastgoed/projectontwikkeling.

Notarissen Den Haag

In 1996 keerde Jacques terug naar Barents Krans in de sectie vastgoed, waar hij vier jaar later partner werd. Eveneens in 2000 volgde zijn benoeming tot notaris. In de daarop volgende periode nog vier jaar maakte Jacques deel uit van het dagelijks bestuur van de firma.

Ook buiten het notariaat is Jacques zeer actief. Hij is al jaren lid van het bestuur van De Commercieel Club in Den Haag, een ondernemerssociëteit. Verder liet hij als bestuurslid Stichting Vitalis een professionaliseringsslag maken. Thans adviseert hij het bestuur van Theater aan het Spui.

Om het hoofd leeg te maken zit Jacques met grote regelmaat op de racefiets, waarbij hij er de voorkeur aan geeft om bergop te fietsen (“de beloning is afdalen!”). Tijd voor een goed boek is er gelukkig ook, al vergt zijn professie de nodige tijd. ‘Als notaris werk je niet van 9 tot 5. Eigenlijk zit het notariaat in je genen. Je bent notaris 24/7 365 dagen per jaar.’

Back To Top